Till en enkel men nyttig soppa med bröd, sallad och goda samtal kring olika teman samlas vi på Alsikegatan 6, Valegården/Föreningen Verkstan RSMH – torsdagar kl.12-13.30. Temaintroduktion eller kortföreläsning 12.20-12.30.

 • torsdag 8 september
  Tema: Inför Suicidpreventionsdagen 10 september
  Bakgrund: 1500 människor dör genom sjävmord varje år i Sverige. 10 september firas en minnesstund i Vindhemskyrkan kl. 17 och i Linnéträdgården kl 19.15-45 läser medlemmar från SPES, Suicid Zero, Balans och Hjänkoll dikter.

 • Torsdag 15 september
  Hjärnkollambassadör Yvonne Kallträsk presenterar sig,

 • torsdag 22 september
  Tema: Vad är Levande bok?
  Bakgrund: Ett sätt för Hjärnkollambassadörer att möta människor som frågar dem kring en boktitel

 • torsdag 29 september
  Tema: Kontakttelefon med kamratstöd.
  Bakgrund: IFS Uppsala län planerar att utöka sitt kamratstöd via telefontider och telefoncirklar t ex. Föreningens för året nya ordförande, Hjärnkollambassadören Ylva Augustinsson har goda erfarenheter av att använda telefonen på detta sätt.