Alla är varmt välkomna till Märta Nasvelldagen, en dag då vi berättar om psykiatrins utmaningar och ger möjlighet till frågor och diskussion. Temat fokuserar i år på psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna. Vi visar även delar av huset och verksamheten. Café Kannan är öppet för förfriskningar.

Märta Nasvelldagen tillägnas sjuksköterskan och donatorn Märta Nasvell. Hon kämpade hela sitt liv för att människor med psykisk sjukdom ska mötas av samma respekt som dem som drabbas av kroppslig sjukdom.

Psykiska sjukdomar orsakar mycket lidande och kan leda till att en livsbana förändras tillfälligt eller för alltid. Under de senaste decennierna har kunskapsläget förbättrats och psykiatrin har idag en stor arsenal av evidensbaserade behandlingar att erbjuda. Men det finns fortfarande en stor brist på kunskap om hur hjärnan fungerar, både vid hälsa och vid psykisk sjukdom. Dessutom finns mycket annat som måste bekämpas, förutom okunskap, stigmatisering och fördomar, så även orsakerna till att patienter med psykisk sjukdom dör i förtid i kroppsliga sjukdomar.

Därför vill vi berätta om alla psykiatrins utmaningar och ge möjlighet till frågor och en sund diskussion.

Läs mer om Märta Nasvelldagen här»

———————————————————

Hjärnkoll Uppsala län står vid bokbord och delar ut information tillsammans med SeSam Uppsala.

14:45 kan du lyssna på en av våra attitydambassadörer, Jessica Stigsdotter Axberg,
“ADHD-utredning ur olika perspektiv” (Wieselsalen)

 

Kom och prata med oss!