Träffa oss den 5 maj – vi kommer att ha bokbord på Celsiustorget, intill Celsiushuset, Svartbäcksgatan i Uppsala kl. 12.00-15.00.

 

Att prata om psykisk hälsa och ohälsa är varken svårt eller farligt. Eftersom det är så vanligt har antagligen de flesta i din omgivning egna upplevelser och erfarenheter. Här kommer flera tips.

1. Prata med dina arbetskamrater, klasskompisar, vänner eller med grannen. Fråga hur andra har det och berätta om dig själv och dina tankar kring psykisk ohälsa. Du behöver inte vara expert, det viktigaste du kan göra är att prata och visa att du bryr dig.

2. Använd sociala medier för att dela med dig av dina tankar, tips, filmer eller bilder av psykisk hälsa och ohälsa. Eller bara berätta att du har pratat om psykisk ohälsa. Använd hashtagen #5min5maj på Facebook, Twitter och Instagram och dela med dig till andra.

#5min5maj
Det finns många sätt att prata om psykisk ohälsa. Dela med dig av dina fem bästa (eller valfritt antal) tips på temat ”psykisk hälsa och ohälsa” på Facebook, Instagram eller Twitter. Glöm inte att lägga till #5min5maj.

Fundera över:
Vilka 5 tips har du för att må bra?
Vilka 5 favoritlåtar om psykisk hälsa eller ohälsa vill du tipsa om?
Vilka 5 utmaningar vill du skicka till politiker och beslutsfattare?
Vilka 5 favoritfilmer om psykisk ohälsa vill du att andra ska se?
Vilka 5 platser förknippar du mest med psykisk hälsa eller ohälsa?
Vilka 5 myter och fördomar vill du ta död på?
Vilka 5 positiva artiklar vill du se i kvällspressen?
Vilka 5 tips har du för att starta samtal på jobbet, i skolan, på bussen, vid bardisken?

OBS! Kom ihåg att publicera ”offentligt” på Facebook, annars når du bara dina egna vänner.