Idag är det Nationella anhörigdagen. Den uppmärksammas för första gången i år även i Europa.

Som anhörig till någon med psykisk ohälsa är det lätt att glömma bort sig själv. Det är viktigt att du också får stöd och egen tid för att själv må bra.

NSPH Skåne arbetar med att framställa Återhämtningsguider och har nu släppt en guide för dig som står nära någon som mår dåligt. Nedan kan du läsa mer om den och på deras hemsida går den att beställa kostnadsfritt:

Återhämtningsguiden – för dig som står nära någon som mår dåligt

Återhämtningsguiden – för dig som står nära någon som mår dåligt riktar sig till den som är anhörig. Materialet är uppdelat i fem kapitel och innehåller bland annat berättelser från andra anhöriga, vanliga tankar och känslor, förhållningssätt och bemötande samt vart en kan söka stöd. Den innehåller också verktyg som ger möjlighet till reflektion om vad som kan vara viktigt i den egna återhämtningen.

Materialet kan användas i verksamheter som möter anhöriga, exempelvis av anhörigkonsulenter, inom psykiatrin, socialpsykiatrin, studenthälsan, företagshälsovården, föreningar med flera.

Här kan du beställa och läsa mer om Återhämtningsguiden: Beställ Återhämtningsguiden