Jessica Stigsdotter Axberg

Tema: ADHD & ASPERGER – inom NPF
Föreläser geografiskt: Hela Sverige.

Föreläsningar:

• Vi har Axberger – diagnoser och strategier i en salig röra. Om adhd, asperger och npf-diagnoser.
• Bemötande – livsviktigt för alla relationer. Om adhd, asperger och npf-diagnoser.
• När livet sätts på vänt. Om stress och psykisk ohälsa – på arbetsplatsen/skolan
• Det kommer inte att gå åt helvete bara för att du har levt i ett. Om suicidal.

Alla föreläsningar kan vara från en timme till en förmiddag eller heldag varvat med Workshops.
Det vanligaste är två timmar med en paus i mitten för fika.
Jessica kan skräddarsy sina föreläsningar efter behov

Om Jessica, Hjärnkollambassadör sedan 2010, grundare och VD för MrsHyper.
“Jag vill ADHD-frälsa världen. Jag är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Att vi alla vinner på det.” säger Jessica.

Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du henne, MrsHyper.
I hennes familj finns både ADHD och Aspergers Syndrom. Kampen för sina barns rätt att få rätt stöd i skolan, hemmet och på fritiden, gav henne energi och vilja att hjälpa andra barn och deras familjer med liknande problem.

Hur en föreläsning kan vara
Med värme och humor delar Jessica med sig av sina egna erfarenheter av adhd och asperger i familjen. Ingående får vi ta del av vad hon har lärt sig kring alla möten mellan fritid, BUP, skola, barn och föräldrar genom åren. Hennes son gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan och det finns framgångsfaktorer som alla kan ta till sig.

Åhörarna får massvis med tips och idéer på hur man kan hantera vardagen, frukost, kläder, komma iväg, skola, arbete, omgivning, läxor, mat, städning, sömn och mycket mer.

Jessica blandar vardagshistorier med genomgång av de ”vanligaste” neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna (NPF). Störst fokus på adhd och Aspergers syndrom, men även genomgång av Tourettes syndrom, tvångssyndrom (OCD), dyslexi och dyskalkyli.

Hennes målsättning med föreläsningarna är att åhörarna ska känna att de kan skapa en förbättring och förändring med enkla medel.