Bli ambassadör eller supporter

Lever du med psykisk ohälsa, eller är anhörig till någon som gör det? Vill du dela med dig av dina erfarenheter för att öka öppenheten och kunskapen om psykisk ohälsa? Kontakta din närmaste regionala Hjärnkollförening för att se vilka möjligheter som finns för att bli ambassadör eller supporter.
Kontaktuppgifter till olika föreningar hittar du här.
Kontaktuppgifter till oss i Uppsala hittar du här»

 

Boka en ambassadör

Våra ambassadörer ökar kunskap och öppenhet om psykisk ohälsa genom att föreläsa, samtala och inspirera. Boka en ambassadör till din arbetsplats eller förening. Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Var en bra vän till den som mår dåligt

Du behöver inte vara expert på psykisk ohälsa för att göra skillnad. Det viktigaste du kan göra är att visa att du bryr dig. Läs mer om hur du kan stötta någon som mår dåligt.

Sociala medier

Följ Hjärnkoll Uppsala på Facebook, Instagram och LinkedIn. Gilla, kommentera och dela våra inlägg, så når vi ut till fler med vårt arbete.

5 minuter 5 maj

Den 5 maj varje år kampanjar Hjärnkollföreningar runtom i landet för ökad öppenhet om psykisk ohälsa under parollen ”5 minuter 5 maj”. Målet är att starta samtal om psykisk hälsa. Läs mer om kampanjdagen.

Verktygslåda för media

Media bidrar ofta till en föreställning om att psykisk sjukdom och brott hör ihop. Här finns tips till dig som är journalist.