Förstå, förhindra och behandla psykisk sjukdom

Alla är varmt välkomna till Märta Nasvelldagen, en dag då det berättas om psykiatrins utmaningar och ges möjlighet till frågor och diskussion. Temat fokuserar i år på depression och självmord. De visar även delar av huset och verksamheten. Café Kannan är öppet för förfriskningar.

Tid: Lördag 1 april, kl 12.30 – 16.35
Plats: Psykiatrins hus, Akademiska sjukhuset, ingång 10
Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Läs hela programmet här »
Arrangör: Institutionen för neurovetenskap, Uppsala universitet i samarbete med verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset och Brukarorganisationerna i Uppsala län.

 

Vem är Märta Nasvell?
Märta Nasvell var en sjuksköterska och donator som kämpade hela sitt liv för att människor med psykisk sjukdom skulle mötas av samma respekt som de som drabbas av kroppslig sjukdom. Hon tog examen vid Kungliga Akademiska sjukhusets sjuksköterskeskola 1933 och arbetade ända upp i åttioårsåldern som sjuksköterska vid Psykiatriska kliniken vid Akademiska sjukhuset. Hade Märta levt idag hade (H)järnkoll gärna haft henne i sitt gäng av attitydambassadörer.