Våren 2024 fortsätter Hjärnkoll Uppsala läns kostnadsfria, digitala seminarier!

 

Om Hjärnkollseminarium

Hjärnkoll Uppsala län skapar ett seminarium om sin speciella expertkunskap. På seminariet berättar Hjärnkollambassadörer om sin egna erfarenheter av att ta sig från allvarliga problem eller sjukdom till ett gott liv. Föreläsningen tar 20-45 minuter. Vi pratar om hur de formulerat sina berättelser och om deras expertkunskap i ungefär 1 timme. Seminariet vänder sig till alla som är intresserade och vill veta mera om vad Hjärnkollambassadörerna gör.

Varje föreläsares berättelse är unik och det finns hur många berättelser som helst. Det är viktigt för att förstå vidden av det som presenteras. Det spännande är att det ofta går att känna igen sig när någon berättar om sina upplevelser av sjukdom, vård och stöd.

Hjärnkollambassadörer föreläser utifrån personliga erfarenheter om psykisk ohälsa och vägen till
återhämtning.

Seminariet bygger även på din egen aktivitet. Igenkännandet väcker egna minnen, som kan få en ny betydelse genom att de relateras till en annan persons beskrivning av verkligheten. För levd erfarenhet innehåller mycket mer än det vi tänker på som viktig och värdefull kunskap.

För vård och omsorgspersonal kan det bli ett möte med patienter/brukare på ett nytt sätt som bärare av viktig kunskap.

För dig som vill bli Hjärnkollambassadör eller volontär blir det ett sätt att lära känna Hjärnkolls kärnvärden.

 

Våren 2024

Finns även begränsat antal platser på plats, anmäl dig till info@hjarnkoll-uppsalalan.se.

30 januari Sadia Bravo – “Det är svårt att ta emot sig själv när man faller”
Hjärnkollambassadör Sadia Bravo föreläste om hur det var för henne att växa upp i ett dysfunktionellt familjesystem med bland annat psykiskt och fysiskt våld. Sadia berättade om hur hon jobbar på att bryta våld och trauma som går i arv genom att använda den kunskap och de verktyg hon fått på sin resa. Läs mer om Sadia.

 

27 februari Patrik Malmquist – “Våga må skit för att våga må bra”
Hjärnkollambassadör Patrik Malmquist föreläste om sin depression och hans svårighet med att acceptera sjukdomen. Patrik berättade om hur man kan ta vara på sina unika kunskaper av psykisk ohälsa och omvandla det till en styrka. Patriks motto är “våga må skit, för att må bra igen” och han kämpar för att alla ska våga prata om känslor. Läs mer om Patrik.

 

26 mars Clara Skogholt – ”Hämta hem din kraft. Du är din egen kvinna”. En föreläsning om hjärnspöken, medberoende och om återhämtning.

Hjärnkollambassadör Clara Skogholt föreläste om sin livshistoria, hur effekterna av psykisk ohälsa har påverkat henne och hur hon idag har skapat livskvalitet. Hon har erfarenhet av ångest och hjärntrötthet, och även av stressutlösta tillstånd och suicidnära tillstånd. Efter många år av tvångsvård fick Clara nog. En insikt att våga välja livet och se sina svåra erfarenheter som styrkor istället för bara sår. Läs mer om Clara.

 

23 april Yvonne Kallträsk – “Goda relationer kan rädda liv – och konsten att använda sina fem sinnen”.
Tid:
17-19
Plats:
Digitalt på Zoom
Hjärnkollambassadör Yvonne Kallträsk föreläser om varför det är så viktigt med goda relationer, och att det är nödvändigt att kunna visa sig sårbar. Yvonne har lärt sig att hantera ångesten och kriser med sina fem sinnen, och visar på det som hjälpt henne i livet. Det kan ta lång tid att vända negativa spiraler, och det har varit en process för Yvonne att komma till insikt och acceptera sig själv som den hon är. Yvonne är Hjärnkollambassadör sedan 2016, är utbildad Peer Supporter och även aktiv i TIFF (Träffpunkternas intresseförening). Läs mer om Yvonne.

Anmäl dig här eller direkt till info@hjarnkoll-uppsalalan.se 

 

28 maj Solveig Sörhuus
Tid:
17-19
Plats:
Digitalt på Zoom
Hjärnkollambassadör Solveig Sörhuus föreläser om

Anmäl dig här eller direkt till info@hjarnkoll-uppsalalan.se 

 

Seminarierna genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Föreläsningarna spelas inte in.