Galenfestivalen 13/8

Familjefesten är tillbaka i Stadsträdgården i Uppsala, vid Café Gula villan. Lördagen den 13 augusti, kl. 11.00-15.00 Fri entré! Det blir sång & musik, barnföreställning: ”Tokstollerier”, ansiktsmålning, hattmakeri + tävling om bästa hatten, tipspromenad, lotteri med mera. Varmt välkomna att dela denna dag med Hjärnkoll Uppsala län! ——————————————- PROGRAM – med mellansnack om psykisk ohälsa 11.00… Läs mer »

Till minne av Ing-Marie Wieselgren

Hela den här texten är ett utdrag från Riksförbundet Hjärnkolls startsida: ——————————— Saknaden över Ing-Marie Wieselgren Vi har nåtts av det ofattbara och tragiska beskedet att SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren avlidit efter ett våldsdåd i Almedalen. Vi inom Hjärnkoll är chockade och känner stor saknad över att förlorat en kär vän, en mångårig samarbetspartner och… Läs mer »

Badutflykter 2022

Badutflykter 2022   18 JULI, SÄRSTABADET, KNIVSTA Samling: 9.30, avfärd 10.00 25 JULI, ÄNGSKÄRS HAVSBAD, TIERP Samling: 8.30, avfärd 9.00 1 AUGUSTI, ÖREGRUND Samling: 8.30, avfärd 9.00 Alla badutflykter utgår från Kungsgatan 70 D, Uppsala För samtliga badutflykter gäller att vi är tillbaka senast 16:00 ……………………………………………………………………… Hjärnkoll bjuder på fika/te och mackor. Medtag egen picknick… Läs mer »

Seniorambassadörer för Hjärnkoll Uppsala län sökes!

Vill du engagera dig i en förening som arbetar med att öka kunskap och öppenhet, bryta fördomar och motverka stigma kring psykisk ohälsa? Har du egen erfarenhet av att haft psykisk ohälsa under livet eller fått problem som äldre? Är du trygg i din erfarenhet och vill dela med dig av dina upplevelser? Har du… Läs mer »

Vi söker unga ambassadörer till Hjärnkoll Uppsala

Vill du engagera dig i en förening som arbetar med att öka kunskap och öppenhet, bryta fördomar och motverka stigma kring psykisk ohälsa? Vi söker dig som är 18-25 år med egen erfarenhet av psykisk ohälsa eller som anhörig/närstående. Du ska vara trygg i din erfarenhet och vilja dela med dig av dina upplevelser och… Läs mer »

Seminariet om Hjärnkolls erfarenhetskunskap

Seminariet om Hjärnkolls erfarenhetskunskap Hjärnkoll Uppsala län skapar ett seminarium om sin speciella expertkunskap. På seminariet berättar Hjärnkollambassadörer om sin egna erfarenheter av att ta sig från allvarliga problem eller sjukdom till ett gott liv. Föreläsningen tar 20-45 minuter. Vi pratar om hur de formulerat sina berättelser och om deras expertkunskap i ungefär 1 timme. Seminariet vänder… Läs mer »

Hjärnkoll – ”5 minuter 5 maj”

Den 5 maj uppmuntrar vi alla att ta 5 minuter för att prata om psykisk ohälsa. I Mallas sal på Stadsbiblioteket i Uppsala bjuder vi på en levande bok-kavalkad med 5 levande böcker, information om våra organisationers verksamheter och bokbord. Vad är en levande bok? En levande bok är en Hjärnkollambassadör som berättar ett kapitel… Läs mer »

Årets eldsjälar för psykisk hälsa utsedda!

Årets eldsjälar för psykisk hälsa utsedda! Hjärnkoll Uppsala län delar varje år ut priset Årets Eldsjäl för psykisk hälsa. Priset går dels till en person från föreningslivet som gjort goda insatser under innevarande år, dels till en representant från professionen som inom Uppsala län visat ett stort engagemang för området psykisk hälsa. Nu är 2021… Läs mer »

Världsmentalhälsodagen 10/10-2021

Världsmentalhälsodagen 10 oktober 2021 Tema: Jämställdhet i en ojämlik värld Välkommen att delta i en långsam parad. Vi träffas på träffpunkt Tinget, kl 11:00, Järnvägspromenaden 19. Fika kommer att finnas och vi har en genomgång av dagen. Anmälan senast 3 oktober 2021 till: info@hjarnkoll-uppsalalan.se Vi kommer att promenera från Stadsbibliotelet till Forums torg. Vi duger… Läs mer »

Levande bok 18 november Stadsbiblioteket

Levande bok Vad är en levande bok? En levande bok är en hjärnkollambassadör som berättar ett kapitel ur sitt liv och där du som åhörare kan ställa frågor efteråt. Kom och lyssna till när en hjärnkollambassadör berättar en del ur sin historia med psykisk ohälsa. Efter får publiken ställa frågor vilket leder till ett öppet… Läs mer »