Nytt poddavsnitt om utmattningssyndrom och återhämtning

Det är dags för ett nytt poddavsnitt! Denna gång får vi höra Hjärnkollambassadör Veronica Malm berätta om sin erfarenhet av utmattningssyndrom och resan till återhämtning. Hjärnkollambassadör Patrik håller i samtalet och avsnittet är en uppföljning till Veronicas tidigare Hjärnkollwebbinarium. Lyssna här. Psst! Under Juli släpps ytterligare 2 poddavsnitt – du hittar de på länken ovan!… Läs mer »

Nytt poddavsnitt av Rainbow Road – en HBTQ+ miniserie

Om avsnittet: “När man har varit “nöjd” med sitt kärleksliv; vad händer när ens värld helt förändras av att bli kär på riktigt? Vad händer med psyket av att trycka ner sitt sanna jag? Lyssna på detta avsnitt med Ronja för att få reda på hur hon tog sig igenom allt detta.” Lyssna här. Rainbow… Läs mer »

Följ med oss på badutflykt i juli!

Hjärnkoll Uppsala län anordnar badutflykter fyra gånger under juli månad och besöker badplatser i Knivsta, Östhammar, Enköping och Tierp. Våra Hjärnkollambassadörer kommer medverka och sprida information kring Hjärnkolls arbete, samt hålla i aktiviteter som Zumba och Qigong. Badutflykterna är ett samarbete mellan Hjärnkoll Uppsala län och Träffpunkterna, Socialpsykiatrin Uppsala kommun. För anmälan och frågor, mejla… Läs mer »

Nu har vårens sista Hjärnkollwebbinarium varit!

Tack till Hjärnkollambassadör Veronica Malm som föreläste digitalt i tisdags! Tack även till Hjärnkollambassadör Petra som var samtalsledare och till ni som lyssnade❤️ Detta var vårens sista Hjärnkollwebbinarium och i augusti börjar vi igen🌼 Alla som föreläst på webbinarierna blir även intervjuade i vår podd Psykprat, lyssna här: https://shows.acast.com/psykprat-med-hjarnkoll-uppsala-lan

Veronica Malm berättar om sitt kommande Hjärnkollwebbinarium!

Hjärnkollambassadör Veronica Malm berättar om sin digitala föreläsning med titeln ”Skynda långsamt” där vi får lyssna till Veronicas erfarenhet av utmattningssyndrom. Välkommen!   När: 28 maj kl. 17-19 Var: Via Zoom   ➡ För att lyssna på föreläsningen, anmäl dig till webbinariet här eller mejla info@hjarnkoll-uppsalalan.se  

Hjärnkollwebbinarium med Veronica Malm 28 maj!

Välkommen till vårens sista Hjärnkollwebbinarium – denna gång med Hjärnkollambassadör Veronica Malm!🌸 I Veronicas föreläsning med titeln ”Skynda långsamt” får vi lyssna till Veronicas erfarenhet av utmattningssyndrom. Veronica berättar om sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtom, kommunikationen med myndigheter, behandling och egna strategier. Veronica går också igenom skillnaden mellan utmattningssyndrom och utmattningsdepression. ➡ Anmäl… Läs mer »

Nytt poddavsnitt ute: Rainbow Road – en HBTQ+ miniserie

Vi är stolta att berätta att det första avsnittet av vår nya podd-serie “Rainbow Road” har släppts!👏 Det blir totalt 3 avsnitt som leds av Hjärnkollambassadör Benjamin. Här kommer HBTQ+ personer berätta om sina resor i upptäckten om sig själva. Lyssna in för att höra om allt från första tankarna till att komma ut. Avsnitt… Läs mer »

Forum för psykisk hälsa och suicidprevention 6 maj

Igår medverkade Hjärnkoll Uppsala län på Forum för psykisk hälsa och suicidprevention med temat Stigma. På plats var samordnare Lotte samt Hjärnkollambassadörerna Kurt och Sadia som höll i varsin Levande bok På plats var också Hjärnkollambassadör Clara som deltagit i arbetsgruppen för forumet. Hur var det att medverka i arbetet Clara? “Det har varit så… Läs mer »

Bilder från vårt jubileumsfirande 5/5!

Vi hade ett underbart jubileumsfirande igår den 5/5🎉 STORT TACK till ni som arbetat med vårt jubileum; ni som höll tal; våra samarbetspartners BRiU och Vox vigor och ni som underhöll oss med vacker musik🎼 Och självklart ett tack till alla som kom och ville dela denna dag med oss❤️

Välkommen till Hjärnkolls jubileumsfirande den 5 maj!

Hjärnkoll som kampanj startade 2009. Föreningen Hjärnkoll Uppsala län bildades i november 2014 och är en av landets första föreningar inom Hjärnkoll. Vi arbetar med att minska stigma kring psykisk ohälsa. Motorn i vårt arbete är våra engagerade och kunniga Hjärnkollambassadörer i alla åldrar som föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Vårt långsiktiga mål… Läs mer »