Veronica Malm berättar om sitt kommande Hjärnkollwebbinarium!

Hjärnkollambassadör Veronica Malm berättar om sin digitala föreläsning med titeln ”Skynda långsamt” där vi får lyssna till Veronicas erfarenhet av utmattningssyndrom. Välkommen!   När: 28 maj kl. 17-19 Var: Via Zoom   ➡ För att lyssna på föreläsningen, anmäl dig till webbinariet här eller mejla info@hjarnkoll-uppsalalan.se  

Hjärnkollwebbinarium med Veronica Malm 28 maj!

Välkommen till vårens sista Hjärnkollwebbinarium – denna gång med Hjärnkollambassadör Veronica Malm!🌸 I Veronicas föreläsning med titeln ”Skynda långsamt” får vi lyssna till Veronicas erfarenhet av utmattningssyndrom. Veronica berättar om sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtom, kommunikationen med myndigheter, behandling och egna strategier. Veronica går också igenom skillnaden mellan utmattningssyndrom och utmattningsdepression. ➡ Anmäl… Läs mer »

Nytt poddavsnitt ute: Rainbow Road – en HBTQ+ miniserie

Vi är stolta att berätta att det första avsnittet av vår nya podd-serie “Rainbow Road” har släppts!👏 Det blir totalt 3 avsnitt som leds av Hjärnkollambassadör Benjamin. Här kommer HBTQ+ personer berätta om sina resor i upptäckten om sig själva. Lyssna in för att höra om allt från första tankarna till att komma ut. Avsnitt… Läs mer »

Forum för psykisk hälsa och suicidprevention 6 maj

Igår medverkade Hjärnkoll Uppsala län på Forum för psykisk hälsa och suicidprevention med temat Stigma. På plats var samordnare Lotte samt Hjärnkollambassadörerna Kurt och Sadia som höll i varsin Levande bok På plats var också Hjärnkollambassadör Clara som deltagit i arbetsgruppen för forumet. Hur var det att medverka i arbetet Clara? “Det har varit så… Läs mer »

Bilder från vårt jubileumsfirande 5/5!

Vi hade ett underbart jubileumsfirande igår den 5/5🎉 STORT TACK till ni som arbetat med vårt jubileum; ni som höll tal; våra samarbetspartners BRiU och Vox vigor och ni som underhöll oss med vacker musik🎼 Och självklart ett tack till alla som kom och ville dela denna dag med oss❤️

Välkommen till Hjärnkolls jubileumsfirande den 5 maj!

Hjärnkoll som kampanj startade 2009. Föreningen Hjärnkoll Uppsala län bildades i november 2014 och är en av landets första föreningar inom Hjärnkoll. Vi arbetar med att minska stigma kring psykisk ohälsa. Motorn i vårt arbete är våra engagerade och kunniga Hjärnkollambassadörer i alla åldrar som föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Vårt långsiktiga mål… Läs mer »

Nytt poddavsnitt ute!

Ett nytt avsnitt av vår podd Psykprat finns ute!😍 Här får vi lyssna till ett uppföljande samtal från Hjärnkollambassadör Sadia Bravos tidigare föreläsning om att växa upp i ett dysfunktionellt familjesystem med psykiskt och fysiskt våld. Hjärnkollambassadör Kurt Nyberg håller i samtalet! Lyssna här🎤 https://shows.acast.com/psykprat-med-hjarnkoll-uppsala-lan/episodes/det-ar-svart-att-ta-emot-sig-sjalv-nar-man-faller

Yvonne Kallträsk berättar om sin kommande föreläsning 23 april

Hjärnkollambassadör Yvonne Kallträsk berättar om sin kommande föreläsning “Goda relationer kan rädda liv – och konsten att använda sina fem sinnen” När: 23 april kl. 17 – 19 Var: Digitalt via Zoom Anmäl dig till webbinariet här: https://www.sv.se/…/kurser/hjarnkollsseminarium—-50597/ eller mejla info@hjarnkoll-uppsalalan.se Föreläsningen är kostnadsfri och spelas inte in.

Hjärnkollwebbinarium med Yvonne Kallträsk 23 april!

Det är dags för vårens fjärde Hjärnkollwebbinarium – en föreläsning ni inte vill missa!🌼 Hjärnkollambassadör Yvonne Kallträsk berättar om varför det är så viktigt med goda relationer och att det är nödvändigt att kunna visa sig sårbar. Yvonne har lärt sig att hantera ångesten och kriser med sina fem sinnen och visar på det som… Läs mer »

Jill Faulkner föreläser om autism 16 april på Uppsala Stadsbibliotek

Hjärnkollambassadör Jill Faulkner berättar om sin kommande föreläsning med titeln ”Autism inifrån”🌸 När: Tisdagen den 16 april kl. 18-19 Var: Stadsbiblioteket i Uppsala Fri entré. Begränsat antal platser. ➡ För anmälan, mejla: info@hjarnkoll-uppsalalan.se Evenemanget är en samverkan mellan Uppsala stadsbibliotek och Hjärnkoll Uppsala län. För mer info: https://bibliotekuppsala.se/evenemang#/events/d26e46d9-fdd4-43ec-ae67-836a6ece9d3d