Ylva Kristina Larsson
Ylva delar med sig av sina upplevelser, tankar och känslor från bl. a. sammanlagt tio år inom heldygnsvården. Hon berättar om sitt självdestruktiva beteende, missbruk och vändpunkt. Till livet idag.
Läs mer och bokaYlva delar med sig av sina upplevelser, tankar och känslor från bl. a. sammanlagt tio år inom heldygnsvården. Hon berättar om sitt självdestruktiva beteende, missbruk och vändpunkt. Till livet idag.
Läs mer och bokaI föreläsningen "Bort från kaos med fantasins hjälp" berättar Micke om en livsresa som tar sin början i en magisk sagoskog och vidare in i skolans mörkaste korridorer där han utvecklade flera personligheter för att bli så osynlig som möjligt. Micke bor i Uppsala.
Läs mer och bokaUnder Petra Rohrers föreläsning får man följa hennes livshistoria, hur hennes psykiska ohälsa utvecklades och hur hon idag har skapat sig ett liv där hon mår mycket bättre och där hon är mer stabil.
Läs mer och bokaBillie fick diagnosen Aspergers syndrom i vuxen ålder och har sedan dess arbetat både professionellt och ideellt med att informera om NPF.
Läs mer och bokaMaj har haft en lång vandring med såväl himmel som helvete på vägen. Med två psykoser och flera svåra depressioner såg livet svårt ut. Men med envishet och kraft har hon fått ordning på mycket. Hon berättar om hur musiken har varit av avgörande betydelse.
Läs mer och bokaI sin föreläsning berättar Irja hur det var att som flicka växa upp och gå i skolan med odiagnostiserad ADHD. Med inlevelse berättar hon hur omgivningens förväntningar blev hennes egen sanning. Irja berättar hur viktigt det har varit att i vuxen ålder få stöd och rätt förklaringsmodell för att kunna bearbeta sin barndom, förstå sig själv och förebygga depression, ångest och utmattning.
Läs mer och bokaPatrik Malmquist föreläser om sin depression och hans svårighet med att acceptera sjukdomen. Med humor och allvar berättar Patrik om hur man kan ta vara på sina unika kunskaper av psykisk ohälsa och omvandla det till en styrka. Patriks motto är “våga må skit, för att må bra igen” och han kämpar för att alla ska våga prata om känslor.
Läs mer och bokaFöreläsningens syfte är att förmedla hur det kan te sig att vara på den högfungerande delen av autismspektrumet.
Läs mer och bokaJill berättar om sina egna erfarenheter av både bra och dåligt bemötande genom skolåren och i vuxenlivet och om hur man bäst bemöter i både teori och praktik. Fokus ligger på lågaffektivt bemötande och att förstå det autistiska perspektivet.
Läs mer och bokaMaria Elena föreläser om migration, bipolär sjukdom, förlossningspsykos och om att få tillbaka en fungerande vardag. Hon bor i Uppsala.
Läs mer och bokaMed värme och humor delar Jessica med sig av sina egna erfarenheter av adhd och asperger i familjen. Ingående får vi ta del av vad hon har lärt sig kring alla möten mellan fritid, BUP, skola, barn och föräldrar genom åren.
Läs mer och bokaI föreläsningen "Jag vet inte vem jag är när jag vaknar - Ha en bra dag!" berättar Emilia om hur rätt diagnos blev avgörande för att livet inte bara skulle handla om att överleva en dag i taget. Den sällsynta diagnosen Dissocierad identitetsstörning DID är en diagnos man inte talar så mycket om, då de flesta inte överlever. Emilia bor i Uppsala.
Läs mer och boka