Hjärnkollsseminarium: Duktiga flickan i skolan till att våga sätta sig själv först

 

Här får du träffa Yasmine Fröbom – en ca 20 min film visas som grund för vidare diskussion.

Filmen handlar om Yasmines erfarenheter av ”duktiga flickan”-syndromet under skoltiden med prestationsångest och social ångest – något som hon inte skulle förstå förrän senare i livet då stressen ledde till en krasch i depression. Detta gav henne insikt om att hon behövde bli snällare mot sig själv, ta hjälp från vården och våga leva livet för ingen annan än sig själv.

Lyssna gärna på Yasmine i vår senaste podd här (länk https://soundcloud.com/hjaernkoll-uppsala-laen/om-seminariet-duktiga-flickan-i-skolan-till-att-vaga-satta-sig-sjalv-forst-31-januari-2023)

 

Tisdag den 31 januari kl 17-18 med ett fördjupande samtal efter kl 18-19 för de som vill.

Samtalet kl 18-19 är tänkt att vara för de som regelbundet vill följa Hjärnkoll Uppsalas seminarieserie om erfarenhetskunskap under 2023 – sista tisdagen varje månad utom juni, juli och december.

Vi vill verka för det goda samtalet i trygga rum.

Samtalsledare är Marie-Louise Sahlberg och Kurt Nyberg.

 


Föreläsare Yasmine Fröbom.

 

Digitalt seminarium tisdag den 31 januari kl 17-19

Anmälan via Vuxenskolan ( länken är här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-uppsala-lan/kurser/hjarnkollsseminarium—duktiga-flickan-48018/

Seminarium om Hjärnkolls erfarenhetskunskap

Under seminariet lyssnar vi på en föreläsning av en Hjärnkollambassadör som berättar om sin egen erfarenhet av att ta sig från allvarliga problem eller sjukdom till ett gott liv. Därefter samtalar vi om de saker som föreläsningen gjort aktuella. Vi fokuserar på hur erfarenhet kan bli erfarenhetskunskap. Vi kan prata om hur föreläsaren format sin kunskap och om hur vi själva kan forma kunskap, eller sätta ord på erfarenheter. 

Schema: Sista tisdagen i månaden kl. 17.00-19.00 utom juni, juli och december.