ÅRETS ELDSJÄLAR FÖR PSYKISK HÄLSA 2022 UTSEDDA!

Hjärnkoll Uppsala län delar varje år ut priset Årets Eldsjäl för psykisk hälsa. Priset går dels till en person från föreningslivet som gjort goda insatser under innevarande år, dels till en person från arbetslivet som visat ett stort engagemang för området psykisk hälsa.

”Det är med glädje vi presenterar Årets eldsjälar på Mänskliga Rättighetsdagen den 10 december”, säger Kurt Nyberg, ordförande för Hjärnkoll Uppsala län.

 

Priset för Årets eldsjäl i föreningslivet går till Ingor Lind med motiveringen:

”Ingor Lind har i åratal och så även det gångna året deltagit konstruktivt och insiktsfullt i mängder av sammanhang, inte minst som revisor i flera föreningar inom det psykiatriska området. Utöver att han hjälpt enskilda så har han styrt upp verksamheten i flera föreningar genom sin erfarenhet och kunskap och sitt konstruktiva sätt att vara.”

 

 

Priset för Årets eldsjäl inom arbetslivet tilldelas Jessica Stigsdotter Axberg med motiveringen:

”Jessica Stigsdotter Axberg, grundare och VD för MrsHyper, är känd för sitt engagemang för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Som hon själv uttrycker det: ”Jag vill ADHD-frälsa världen”. Det gör hon genom föreläsningar för bland annat skolor och arbetsplatser, böcker som ”Jippieserien” riktad till barn och inte minst genom att dela med sig av ADHD-tips på sin blogg. Jessica föreläser också om stress och återhämtning.”