Psykiatriveckan 2023 i Uppsala län erbjuder en rad föreläsningar med temat Samsjuklighet.
Ett axplock av dessa föreläsningar nedan.

 

Starta Psykiatriveckan med Kurt Nyberg, ordförande för Hjärnkoll Uppsala län och Hjärnkollsambassadör. Kurt kommer att inviga veckan med en inblick i vad deltagarna kan förvänta sig och varför det är så viktigt. Detta är en möjlighet att få en översikt av veckans föreläsningar.

Datum: Tisdag 7 november
Tid: 13.00-13.10.

Direkt efter invigningen ansluter Lotta Borg Skoglunds MD PhD föreläsning.

Lotta Borg Skoglund MD PhD, Specialistläkare i allmänmedicin och psykiatri, överläkare och docent vid Institutionen för Kvinnor och Barns Hälsa vid Uppsala Universitet och Institutionen för Klinisk Neurovetenskap vid Karolinska Institutet.

Lottas vetenskapliga arbete fokuserar på samsjuklighet, könsskillnader och hormonella faktorer vid ADHD.

Datum: Tisdag den 7 november
Tid: 13.15-13.45.

 

Dagen efter, den 8:e november, kommer Eva Dozzi och Jan Ström att hålla en liveföreläsning på Stadsbiblioteket i Uppsala. “Det handlar om vad jag ser i den andres ögon”, vilket ger en djupare förståelse för samsjuklighet.

Delta på plats genom att maila till info@hjarnkoll-uppsalalan.se för att säkra din plats i Mallas sal på Stadsbiblioteket i Uppsala

Tid: 8 november, 13.00-13.40
Plats: Mallas sal, Stadsbiblioteket i Uppsala
Alternativt delta via Zoom.

Alla föreläsningar är öppna för alla och är kostnadsfria, men föranmälan krävs för att delta på plats. För mer information om föreläsarna och för att anmäla dig, besök här och för att boka din plats, mejla info@hjarnkoll-uppsalalan.se.